تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/03/14 - 09:34
کد خبر: 314577

واکنش امام (ره) به استعفای دولت موقت

پس از اینکه عمری از دولت موقت گذشت، اعضای آن تصمیم گرفتند بدون اینکه مسئله را با امام در میان بگذارند بطور دسته جمعی استعفای خود را اعلام کنند و به اصطلاح امام را در مقابل یک کار انجام شده قرار دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آیت‌الله موسوی اردبیلی از شخصیت‌های انقلابی بود که از جمله یاران امام خمینی هم محسوب می‌شد. وی سومین فردی بود که پس از انقلاب ریاست قوه قضائیه را بر عهده گرفت. آیت الله موسوی اردبیلی خاطرات زیادی با امام خمینی دارد. اما آنچه خواهید خواند خاطره شنیدن خبر استعفای دولت موقت و واکنش امام خمینی به آن است. استعفایی که با توجه به شرایط ابتدای انقلاب و به دلیل عدم وجود تجربه حاکمیتی در میان انقلابیون، می توانست حتی اصل انقلاب را با مشکل مواجه کند.

پس از اینکه عمری از دولت موقت گذشت، اعضای آن تصمیم گرفتند بدون اینکه مسئله را با امام در میان بگذارند بطور دسته جمعی استعفای خود را اعلام کنند و به اصطلاح امام را در مقابل یک کار انجام شده قرار دهند. و این مسئله به منزل حضرت امام در قم منتقل شد. گفته شد که مسئله را خدمت حضرت امام عرض کنند و امام دستور فرمودند چند نفری در این باره به قم بروند. 

ما پس از نماز صبح در خدمت برادران: مرحوم شهید بهشتی و مرحوم شهید باهنر به قصد قم حرکت کردیم و تدریجا معلوم شد که در هیئت دولت دو فکر بوده: فکر اول، پیش از اینکه از امام کسب تکلیف کنند استعفای خود را اعلام کنند. دوم اینکه اول حضرت امام را توسط آقای صادق طباطبائی مطلع سازند و بعد استعفاء بدهند. به هر صورت در تمام طول راه ما سه نفر روی این مسئله صحبت می کردیم و بالاخره به این نتیجه رسیدیم که هیچکدام خدمت امام چیزی عرض نکنیم تا اینکه خود امام شروع به سخن بفرمایند و نظرشان را اعلام کنند.

پس از اینکه خدمت امام رسیدیم و بعد از چند دقیقه ای که هیچ یک صحبتی نکردیم، بر خلاف تصمیم خدمت ایشان عرض شد: حتما شنیده اید، دولت موقت می‌خواهد استعفا بدهد. 

امام فرمودند: بله، کسی به اینجا آمده و چیزی هم نوشته بودند در این هنگام فهمیدیم که فکر دوم انجام شده است.

بعد امام به طور ساده و عادی فرمودند: من عقیده ام این است استعفاء را بپذیرم. مسئله ای را که ما از تهران تا قم روی آن بحث می‌کردیم و نگران این مطلب بودیم حضرت امام با صراحت و سادگی تمام مسئله را مطرح ساختند و نظر خودشان را فرمودند. خدمت ایشان عرض شد بعد چه می‌شود، حضرت امام فرمودند: هیچی بروید و مملکت را اداره کنید، خود مردم کارشان را انجام می‌دهند.
این قدرت تصمیم گیری امام یکی از بزرگترین امتیازات ایشان می‌باشد و به حق می توان ادعا کرد یکی از مهم ترین عواملی که در همه مراحل انقلاب راهگشای انقلاب بوده و هست و ما در طول این انقلاب بارها این امر را تجربه کرده ایم و ندیدیم که مسئله ای برای امام مبهم و مجهول باشد. 

برای هر کسی پیش می آید گاهی مشکل طوری مطرح می‌شود که انسان متحیر می ماند و همین تحیر صدها مسئله می آفریند، ولی امام همیشه راه را به روشنی می بیند و تصمیم می گیرد و آری: و «المؤمن ینظر بنور الله».

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
۳ طلا برای عملکرد تاریخی زنان
فرشتگان میناب پیام‌آور شادی برای ایران
چهارمین قهرمانی تکراری کره جنوبی در فوتبال بازی های آسیایی
دنیامالی: پیشرفت ورزش ایران در بازی‌های آسیایی مشهود بود
واکنش شدیداللحن یمن به حملات سعودی علیه صنعا
وزیر خزانه‌داری آمریکا: مردم آمریکا زیر چرخ‌های سنگین تورم له شده‌اند
رتبه ۷ کنکور انسانی: استمرار و نظم در مطالعه مهم‌تر از استعداد است
صالحی‌امیری: تهران باید به‌عنوان یک قطب تمدنی و فرهنگی معرفی شود
ماجرای محکومیت الناز شاکردوست؛ مرثیه‌سرایی یا کذب‌گویی؟
اذعان گروسی به ناتوانی سازمان ملل در حل‌ مشکلات جهان
امکانات ما متناسب با همه نیازهای سالمندان نیست
رتبه ۴ علوم انسانی: کتاب‌های درسی محور اصلی مطالعه‌ام بود
پیاتزا پس از کسب مدال طلای ناگویا: برای مردم ایران خوشحالم
آرایش جدید اقتصادی دولت برای مدیریت شرایط ویژه کشور
حماس: اشغالگران بر نسل‌کشی در غزه اصرار دارند
گرامیداشت روز جهانی گردشگری و هفته تهران +عکس
حتی در روزهای سخت هم درس خواندن را متوقف نکردم
از تجربه ناگویا تا بازنگری در نظام ورزش قهرمانی ایران
شیرودی: پروازهای ایران و عراق از فردا از سر گرفته می‌شود
«قدرت یعنی حق انتخاب» محور تازه مسیر دانش‌بنیان ایران
وقتی هدف در روزهای سخت انگیزه می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top